Regulament - Trivia night/pub quiz by Helix

Fiecare joc este împărțit în 10 runde a câte 5 întrebări. Rundele au diverse tematici (fotbal, muzică, filme, o țară etc.). Un răspuns corect aduce echipei două puncte. Unele întrebări au sarcină dublă (exemplu: „recunoasteți piesa și formația care o interpretează”), iar în acest caz fiecare item rezolvat va aduce echipei un punct. Pentru răspunsuri ambigue sau inexacte se poate acord doar un punct, evalurea făcându-se de la caz la caz de către organizatori. Dacă o echipă demonstrează că indiciile dintr-o întrebare sunt greșite, imprecise sau neclare aceștia pot solicita anularea întrebării. Organizatorii iau decizia finală în ceea ce privește anularea unei întrebări. Dacă o întrebare este anulată, toate echipele vor primi din oficiu două puncte, indeferent de răspunsul pe care l-au oferit. Punctajul maxim care poate fi obținut este de 100 de puncte.

Participarea la joc se poate face în echipe de maxim 6 persoane. Participarea prin rotație sau prezența la masă a unor persoane care nu au plătit bilet nu sunt permise. O echipă nu poate participa la joc decât dacă toți membrii echipei au achiziționat în prealabil un bilet pentru eveniment de pe platforma iaBilet.ro (cu excepția importantă în care unii/toți membrii dețin un voucher de gratuitate). Înscrierea pe loc este posibilă doar în limita locurilor disponibile. Echipele au, de asemenea, obligația de a completa un formular Google în care să ofere câteva informații care îi vor ajuta pe organizatori. Taxa de participare nu se returnează decât în situația în care, din diverse motive, evenimentul nu se mai poate ține sau nu poate fi dus la capăt în seara respectivă. Taxa se poate modifica de la un joc la altul. Participarea copiilor este permisă, dar este cu tărie nerecomandată (jocul conține deseori întrebări nepotrivite pentru cineva cu o vârstă mai mică de 14 ani). Orice echipă trebuie să aibă un mod oficial în căpitan. Desemnarea acestuia se va face la fața locului.

Participarea la eveniment presupune că jucătorul își oferă implicit consințământul să apară în fotografii de grup realizate în timpul concursului ce vor fi postate pe rețelele de socializare. Folosirea telefoanelor sau a oricărui alt dispozitiv electronic/material tipărit pentru a răspunde la întrebări este strict interzisă. În cazuri de urgență, participantul care vorbește la telefon este rugat să se ridice de la masa echipei sale. Prima sancțiune pentru tentativă de fraudă este reprezentată din partea unui avertisement privat din parte organizatorilor. Abaterile repetate vor duce la un avertisment public. Din acest punct, următoarea încălcare a regulamentului va sancționată cu scăderea a 10 puncte, iar a doua cu descalificarea echipei. Jucătorii se angajează să aibă o conduită civilizată și să nu deranjeze celelalte echipe. Pentru un comportament neadecvat, organizorii își rezervă dreptul să descalfice echipe în urma consultărilor cu echipa Helix și cu ceilalți jucători. Echipele trebuie să aibă în vedere că protestele excesive și consumarea unor produse din afara Helix în timpul concursului pot fi, de asemenea, sancționate prin desclaificare. Echipele descalificate nu primesc taxa de participare înapoi și nu vor putea participa la jocul următor. Participarea la joc presupune acordul implicit de a urma regulamentul. Toate echipele au dreptul de a primi foi de răspuns și pixuri din partea organizatorilor. Distrugerea sau pierderea materialelor va presupune achitarea lor. Distrugerea accidentală a foilor de răspuns (fie de către organizatori, fie de altcineva) presupune că echipa/echipele afectate vor primi din oficiu punctajul maxim la runda/rundele ale cărei/căror răspunsuri au fost pierdute. Echipele au obligația de a-și corecta reciproc foile în baza unei scheme făcute de către organizatori.

În caz de egalitate, echipele vor fi departajate în baza răspunsurilor de la ultima rundă (rundele sunt ordonate aproximativ de la cea mai ușoară la cea mai grea). Dacă la ultima rundă echipele/o parte din echipele ce trebuie departajate au obținut același punctaj se va trece la penultima rundă și așa mai departe. Dacă egalitatea persistă până la final, departajarea se face printr-o tragere la sorți desfășurată în prezența căpitanilor. Cea mai jos clasată echipă primește întotdeauna vouchere de participare gratuită la ediția următoare. Echipa primește un număr de vouchere egal cu numărul său de membrii, voucherele nu sunt uninominale (pot fi folosite de oricine), iar acestea sunt valabile doar la jocul următor și doar dacă au fost semnate de către un organizator și de către cel/cea care a fost căpitan în seara respectivă. Echipa de pe primul loc primește, de asemenea, întotdeauna un premiu. Organizatorii își rezervă dreptul de a acroda și alte premii în anumite circumstanțe.

Organziatorii sunt sigurii care au dreptul de a interpreta, de a modifica și de a completa regulamentul. Decizia lor este finală și incontestabilă. Orice modificare va fi comunicată expres jucătorilor. Nu există limite asupra revizurii regulamentului de față.